Έρευνα για τα εμβρυικά κύτταρα στις τροφές, τα εμβόλια και την ομορφιά

by - Δεκεμβρίου 19, 2012

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν στα ράφια πολυεθνικών εταιρειών πωλούνται τροφές με εμβρυϊκά κύτταρα;









Γράφει ο Νάκος Κότσανης*.



Πιστεύεται ότι η βιομηχανία της Ομορφιάς, δεν θα συμπεριλαμβάνει εμβρυικά κύτταρα από έκτρωση; Τα εμβρυικά κύτταρα (και μάλιστα από έκτρωση) αποτελούν μεγάλη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται την απόρριψη [προ] βρέφους. 
Αναρωτιέμαι αν μία μητέρα, γυναίκα, κοπέλα (ή/και πατέρας) θα έπινε κάποιο αναψυκτικό, θα έτρωγε κάποιο προπαρασκευασμένο φαγητό, θα έβαζε κάποια κρέμα αντιγήρανσης αν ήξερε ότι περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και μάλιστα από έμβρυα έκτρωσης ή θα επέτρεπε στο παιδί της/του να φάει κάποια σνακς; 
Το ζήτημα που θίγεται δεν αφορά μόνον στην υγεία-ασφάλεια, αλλά και στην ηθική. Η αλήθεια είναι πως ουδείς γνωρίζει ακόμη αν κάνει κακό η χρήση τους στις τροφές και στα εμβόλια, αλλά και κανείς δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει στις επόμενες γενεές αν το DNA κυττάρων από ΔΕΕ (εμβρυϊκά κύτταρα), περιέχει κληρονομικά πάθη, που μία δυστυχής γυναίκα παρέχει με την έκτρωση και της οποίας η υγεία είναι άγνωστη! 
Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πως ένα ξένο γονίδιο μπορεί να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα ενός ξενιστή. Για παράδειγμα, τα ποντίκια είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να προσβληθούν από τον ιό της πολιομυελίτιδας, όμως ο άνθρωπος κατάφερε να ενσωματώσει ανθρώπινο γονίδιο που να επιτρέπει την μόλυνση του οργανισμού με τον ιό της πολιομυελίτιδας, ώστε να ενσωματωθεί ο υποδοχέας του ιού στην κυτταρική μεμβράνη και να μελετηθεί η ασθένεια σε ποντίκια. Αυτή η «θεραπευτική κλωνοποίηση ή διαγονιδιακή μεταφορά» κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και μελέτη ετών είναι γνωστή . Όπως γνωστή είναι και η ενδεχόμενη αρνητική επίπτωση μιας τέτοιας παρεμβολής στην φύση. 
Η βιομηχανική παραγωγή εμβρυϊκού υλικού από έκτρωση (ξενιστή αγνώστου υγείας) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λόγο ανοσολογικής απόρριψης ή αλλοτρίωση της κυτταρικής συμπεριφοράς (Dr Yamanaka, Induction of Pluripotent Stem Cells From Adult Human Fibroblasts By Defined Factors Cell 131, 1-12, Nov 30, 2007; Dr James Thomson, Induced Pluripotent Stem Cell Lines Derived From Human Somatic Cells, Science, Dec 2007; FDA Dockets May 16 2001). 


Όμως, οι νόμοι του εμπορίου ποτέ δεν ελάμβαναν τις επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία. Γι’ αυτό και η προσφορά και ζήτηση του εμπορίου με εμβρυικά κύτταρα (ιδίως έκτρωσης) είναι ήδη μεγάλη. Τούτο ώθησε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ να συζητά προτάσεις ώστε να προστατεύσει αυτά τα έμβρυα-μωρά (διότι πρόκειται για μωρά). Ο λόγος είναι διότι φοβούνται ότι αυτή η οικονομικά ξεπεσμένη και διεφθαρμένη κοινωνία θα ενδώσει στις... προσφορές!  Ήδη τα επίσημα ετήσια έσοδα από εμβρυικά κύτταρα μόνο από «Διαμελισμένα» Έμβρυα Έκτρωσης είναι 6 δις δολάρια παγκοσμίως! 

Η χρονική στιγμή που θα γίνει μία έκτρωση, είναι μία πολύ βασική παράμετρος για το συγκεκριμένο εμπόριο και την έρευνα. Η πλειοψηφία των εκτρώσεων κυμαίνεται μεταξύ 6ης και 11ης εβδομάδας. Όμως καθυστερώντας την απόρριψη εμβρύου μέχρι την 14η με 16η εβδομάδα, θα αποδώσει εμβρυικό ιστό που για παράδειγμα είναι χρήσιμο (το θετικό) στην παγκρεατική μεταμόσχευση, ενώ η χρήση εμβρυϊκού νεφρού (ΗΕΚ-293) (το αρνητικό) δύναται να παράγει ενισχυτικά γεύσης σε ποτά/αναψυκτικά. Με απλά λόγια όσο καθυστερεί η έκτρωση εμβρύου, τόσο μεγαλώνει η εμπορική του αξία. 

Η Ομορφιά & Τα Σνακ στο Εμβρυικό Εμπόριο 


Η παγκοσμιοποίηση προώθησε προϊόντα που περιέχουν ενισχυτικές ουσίες γεύσης από ανθρώπινο εμβρυικό ιστό. Ο στόχος των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων είναι να προσομοιώσουν διάφορες γεύσεις σε επεξεργασμένα τρόφιμα ώστε η χημική-ενισχυτική ουσία που παράγεται από εμβρυικά κύτταρα να εθίζουν και να εξάπτουν τους καταναλωτές. Η Senomyx, είναι μια από αυτές τις εταιρείες βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη αρτυμάτων τροφίμων που χρησιμοποιεί εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα (ΗΕΚ-293) ώστε να δημιουργήσουν «υποδοχείς γεύσης ανθρώπινης προέλευσης». 
Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με αρκετές μεγάλες εταιρείες τροφίμων (www.cogforlife.org), όμως για την χρήση των εμβρυικών κυττάρων, ιδίως από έκτρωση σιωπούν και δεν αναφέρουν τίποτα. 
Πάντως. στο επίσημο επιστημονικό άρθρο που παρουσιάσθηκε σε συνεδρίαση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (2002) αναφέρεται η χρήση εμβρυικών κυττάρων από έκτρωση σε τροφές (Human receptors for sweet and umami taste, Xiaodong Li,* Lena Staszewski,* Hong Xu,* Kyle Durick,† Mark Zoller,* and Elliot Adler*‡ Proc Natl Acad Sci U S A. 2002 April 2; 99(7): 4692–4696.) 


Η δε εταιρεία καλλυντικών Neocutis Inc (μια νέα ελβετική βιοφαρμακευτική εταιρεία) είναι η μόνη εταιρεία που επισήμως αναγνωρίζει ότι εμβρυικά κύτταρα (είτε από έκτρωση ή δωρεά) αποτελούν την βασική πρώτη ύλη της σύνθεσης πρωτεϊνικής ουσίας γνωστή ως «PSP» (Processed Skin Cell Proteins) που χρησιμοποιείται σε αντιγηραντική κρέμα

Η χρήση εμβρυικών κυττάρων ξεκίνησε το 1992 όταν ερευνητές της ιατρικής ανακάλυψαν ότι εμβρυικά δερματικά κύτταρα έχουν την μοναδική ικανότητα να επουλώνουν δερματικές πληγές και εγκαύματα χωρίς να αφήνουν σημάδια ουλής. Τούτο ώθησε περαιτέρω τη χρήση τους εφόσον βελτίωνε την επιδερμίδα και σαφέστατα μείωνε την εμφάνιση ρυτίδων. Στην αγορά της Ομορφιάς υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 100 εταιρείες που δεν δημοσιεύουν τα μυστικά υλικά των προϊόντων αντιγήρανσης. (Ingredient in Anti-Aging Cosmetic Re-Ignites Abortion Debate and Raises, Questions About Cosmetic Labeling, Cynthia S. Marietta, J.D., LL.M. Candidate (Health Law).

Εμβρυικά Κύτταρα ή MSG στην τροφή;

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες τροφίμων που έχουν ενσωματώσει εμβρυικά κύτταρα σε πρόσθετα τροφών με σκοπό να μειώσουν δραστικά την χρήση του γλουταμινικού μονονατρίου γνωστό ως MSG
Το MSG, χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως ενισχυτικό γεύσης ή αλλιώς προαγωγός της όρεξης εφόσον είναι νευροδιαβιβαστης γεύσης, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Αν βάλουμε MSG σε λάσπη ο άνθρωπος θα τη φάει και μάλιστα με διάθεση..! Τόσο εξάπτει την όρεξη. Το MSG υπάρχει στην φύση σε ελάχιστες ποσότητες κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα, όμως, οι συγκεντρώσεις που τελικά παίρνουμε από τα επεξεργασμένα σκουπιδο-φαγητά δύναται να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο νευρικό μας σύστημα, όσο και στον εγκέφαλο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσβάλλει την ισορροπία νευροδιαβιβαστών ωθώντας την άνθρωπο στην παχυσαρκία τρώγοντας οτιδήποτε και ιδίως τροφές σκουπίδια. 


Φυσικά οι απόψεις διίστανται. Όμως, έχουν παρατηρηθεί ότι προκαλεί και: πονοκέφαλο, έξαψη, εφίδρωση προσώπου, πίεση ή σφίξιμο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αίσθημα καύσου στο πρόσωπο, λαιμό και άλλες περιοχές, ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος, ναυτία και αδυναμία. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και δεν χρειάζονται θεραπεία. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν είναι να αποφεύγουμε τα τρόφιμα που περιέχουν MSG. Δυστυχώς. Όμως, μετά από χρόνια κατάλαβαν ότι το MSG έπρεπε να αντικατασταθεί και οι επιστήμονες τι σκαρφίστηκαν; «Τα Εμβρυικά Κύτταρα!»

Ποια προϊόντα περιέχουν ΔΕΕ; 

Θα συνιστούσα να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΜΚΟ γνωστή ως «Children of God for Life» η οποία κάνει μεγάλο αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά στη χρήση εμβρυικών κυττάρων από έκτρωση, σε φαγητά, καλλυντικά και εμβόλια. (www.cogforlife.org )

Εμβρυϊκά κύτταρα σε εμβόλια. 

Πλέον, δεν αμφισβητείται ότι η παραγωγή κάποιων εμβολίων, συμπεριλαμβάνουν εμβρυικά κύτταρα από έκτρωση. Τούτο στηρίζεται από την επίσημη αναφορά του Βατικανού 9 Ιουνίου,2005 (PONTIFICIA ACADEMIA PRO VITA (Il Presidente) Prot.n.P/3431), την επίσημη έκθεση του Εθνικού Καθολικού Κέντρου Βιοηθικής (The National Catholic Bioethics Center) και το Καθολικό Συνέδριο των Αρχιεπισκόπων των ΗΠΑ (The US Conference of Catholic Bishops/Οκτ,2005) πάνω στο ζήτημα της χρήσης εμβρυικών κυττάρων (ιδίως από έκτρωση) σε εμβόλια και στο δικαίωμα άρνησης ή συγκατάθεσης εμβολιασμού των παιδιών εφόσον είναι γνωστή η θέση του Βατικανό για την έκτρωση. Η θέση του Βατικανού δυστυχώς δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά αναφέρει ότι είναι λάθος να κάνουμε εμβόλια που χρησιμοποιούν εμβρυικό ιστό από έκτρωση. Προς το τέλος της συγκεκριμένης έκθεσης (σελ. 8) αναφέρεται το εξής: «..Όπως και να έχει, επιβάλλεται ένα ηθικό καθήκον, στο να εφαρμοστεί οποιαδήποτε νομικό μέσο με σκοπό να κάνουν την ζωή δύσκολη στις φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες λειτουργούν αδίστακτα και ανήθικα. Το φορτίο αυτού του σημαντικού αγώνα (δηλαδή την υπόθεση που αφορά τη χρήση εμβρυικών κυττάρων ιδίως από έκτρωση και το δικαίωμα επιλογής του εμβολιασμού του συγκεκριμένου εμβολίου στα παιδιά μας) δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να πέφτει πάνω στα αθώα παιδιά και στην υγεία του πληθυσμού – ιδίως με σεβασμό στις έγκυες γυναίκες…» (το αγγλικό επίσημο κείμενο: In any case, there remains a moral duty to continue to fight and to employ every lawful means in order to make life difficult for the pharmaceutical industries which act unscrupulously and unethically. However, the burden of this important battle cannot and must not fall on innocent children and on the health situation of the population - especially with regard to pregnant women
Ορισμένα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της Παρωτίτιδας, Ιλαράς, Ερυθράς (Mumps, Measles, Rubella) περιέχουν αδρανοποιημένους ιούς, οι οποίοι ιοί καλλιεργούνται σε εμβρυϊκό ιστό έκτρωσης που είναι σε «stock» εδώ και πολλά χρόνια. 


Για παράδειγμα ο ιός της Ερυθράς ονομάζεται RA273 επειδή: R=rubella (ιός ερυθράς), A=abortus (σημαίνει έκτρωση), το 27= ο αριθμός του 27oυ εμβρύου που βρέθηκε να είναι μολυσμένο με τον ιό κατά την έκτρωση εμβρύων από 28 έγκυες γυναίκες με τον φόβο της επιδημίας το 1964(!) και το 3 = ο τρίτος ιστός (American Journal Diseases of Children; Virus Production and Biological Control of Live Attenuated Rubella Virus Vaccines, Vol. 118 Aug 1969; Attenuation Of RA273 Rubella Virus; Studies of Immunization With Living Rubella Virus; Arch J Dis Child vol 110 Oct 1965). Όσον αφορά στο εμβόλιο MMR, το CDC αναφέρει το εξής αποκαλυπτικό : «…Ο ιός του εμβολίου ερυθράς καλλιεργείται, σε καλλιεργούμενες σειρές ανθρώπινων εμβρυικών κυττάρων, μερικές από αυτές τις κυτταρικές σειρές προέρχονται από εμβρυϊκούς ιστούς έκτρωσης, που προέρχονται από νόμιμες αμβλώσεις το 1960…».
Συνεπώς η χρήση ήταν ήδη γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα πίστευαν ότι δεν θα χρειαζόταν άλλο εμβρυικό υλικό. (πηγές: 1. MRC-5 (Lung, diploid, human) Derived from normal lung tissue of a 14-week-old male fetus by J. P. Jacobs in September 1966 (Nature 227: 168-170, 1970), 2. Norrby, Erling "Listen to the Music: The Life of Hilary Koprowski (review)", Perspectives in Biology and Medicine - Volume 44, Number 2, Spring 2001, pp. 304-306.). 
Δυστυχώς, αυτές οι σειρές (ιδίως η σειρά WI-38) έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής συνεπώς η δημιουργία νέας τράπεζας εμβρυικών κυττάρων από εκτρώσεις έπρεπε να δημιουργηθεί. Γι’ αυτό το Ερευνητικό Ιατρικό Ινστιτούτο Coriell (Coriell Institute for Medical Research) υπέγραψε συμφωνία με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης (National Institute on Aging) την ίδρυση νέας τράπεζας με νέες σειρές εμβρυικών κυττάρων (IMR-90) για μελλοντική παραγωγή εμβολίων (Coriell Institutes for Medical Research, Cell Collections, A Brief History of IMR-90, Christine Beiswanger, PhD, Associate Professor, 2003/2004 Edition). 


Επίλογος:

Ασιατικές χώρες αποξεραίνουν εμβρυικά κύτταρα από έκτρωση τα οποία στη συνέχεια αλέθουν και μετά τοποθετούν σε κάψουλες με «ανθρώπινη βρεφική σκόνη». Το κίνητρο είναι να πωληθούν στη μαύρη αγορά, όπως τα συμπληρώματα, ως ενισχυτικά αντοχής και σθένους όπως αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2012 από τελωνειακούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας. Η αναίσχυντη αυτή αλήθεια ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 όταν κατασχέθηκαν 17000 κάψουλες από τελωνείο της Ν. Κορέας. Μάλιστα η γνωστή εφημερίδα San Francisco Times αποκάλυψε ότι η Κορεατική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις DNA του υλικού των καψουλών περιείχε 99.7% ανθρώπινο εμβρυικό υλικό.  
Κάποιοι ίσως τα αμφισβητούν όλα αυτά… ας το ψάξουν…!  Η... υπόθεση είναι απίστευτη και όμως αληθινή!


*O Νάκος Κότσανης είναι ειδικός στην Περιβαλλοντολογική Καρκινογένεση & Μελετητής-Ερευνητής της βιταμίνης C.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας